zaterdag 8 november 2014

Over mij

In 2008 zijn wij vanuit Vianen in Barneveld komen wonen.
Ik had grootste plannen om weer een baan te gaan zoeken en dus begon ik met solliciteren. Elke keer als ik een advertentie zag die me aansprak werd ik helemaal enthousiast! Schreef een brief en zag me al bijna op de plek aan het werk. Groot was de teleurstelling als er een afwijzing bij de post zat. Zo ging dit een aantal jaren door, soms mocht ik op gesprek komen en werd ik nog enthousiaster......en was de teleurstelling des te groter als er ook dan weer een afwijzing volgde.
En toen heb ik het roer omgegooid!


Ik was klaar met de afwijzingen, klaar met het alle dagen thuis zitten (wachtend op een baan) en klaar met het alle dagen poetsen in huis. (Ik dacht: van iemand die de hele dag thuis is wordt verwacht dat het huis spik en span is.)
2013 Een nieuw jaar ligt voor ons. Ik besluit om vrijwilligerswerk te gaan zoeken.
Onze dochter bezorgt De Veluwse Kerkbode. Deze kerkbode wordt op donderdagmorgen al rond 07.30 uur bij ons gebracht. Tot mijn verwondering staat er een oproep voor een vrijwilligersbaan in. De Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Uddel zoekt een medewerker in de Mediatheek.
Ik hang gelijk om 08.00 uur aan de telefoon. Tot mijn grote-grote vreugde wordt er al een afspraak gemaakt om kennis te maken. En hoe moeizaam het in het bedrijfsleven kan gaan zo gemakkelijk gaat het bij deze sollicitatie: AANGENOMEN! Een week later word ik al ingewerkt.


Alle “bekende” dingen die je tegenkom bij een nieuwe baan komen ook nu voorbij:
handen schudden en voorgesteld worden aan collega’s, rondgang door het gebouw, plaatsnemen op je nieuwe werkplek en een nieuw computersysteem.
Omdat ik lang uit het arbeidsproces ben geweest besluit ik om stap voor stap te noteren hoe ik de verschillende computerprogramma’s moet gaan gebruiken. Zo hoop ik dat ik met één keer uitleggen zelfstandig aan de slag kan gaan. Het blijkt te werken: met de aantekeningen bij de hand ben ik aan het einde van de ochtend al aardig vertrouwd geraakt met het systeem.


We schrijven inmiddels november 2014. De donderdag is mijn dagje ‘kuuroord Uddel’ geworden, zoals ik het noem. Een dagje helemaal weg in een andere omgeving doet wonderen met je. In de middagpauze probeer ik zoveel mogelijk de buitenlucht in te gaan. Vlak achter de school loopt een zandpad langs boerderijen, landerijen 


en een stukje bos de woonwijk in en zo weer terug naar school. Een ideale rondwandeling die ik precies in de middagpauze kan lopen.

Een korte middag ligt dan nog voor de boeg. De school begint weer om 13.30 uur en voor mij eindigt de schooldag om 15.15 uur. Als ik de mediatheek afsluit zie ik nog een paar strafleerlingen voor wie de dag op school net even iets langer gaat duren....


5 opmerkingen:

 1. Ha leuk Alida, ik wist niet eens dat je weer werkte! Kun je nagaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ga je volgen,

  Leuk, Gerard Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke leuk vrouw, ik ga je volgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, een kijkje in je leven. Succes met je blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je vrienden uit Vianen willen je even zeggen dat je een "Kei'' bent.

  BeantwoordenVerwijderen