Voor vier stuks heb je nodig:
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 kleine appels (bijvoorbeeld Elstar)
50 gram rozijnen
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
1 eidooier
Als je de appelbollen meteen na bereiding wilt serveren verwarm de oven dan vast voor op 200 graden.
Was de rozijnen en laat deze even wellen in warm water. Daarna laten uitlekken in een zeef. Meng de rozijnen met de kaneel en de suiker.
Schil de appels.
Verwijder met een appelboor de klokhuizen.
Leg een ontdooid plakje bladerdeeg op het aanrecht en zet daar de appel op.
Vul de appel met het rozijnen-kaneel-suiker mengsel. Druk dit goed aan.
Vouw nu het bladerdeeg helemaal om de appel heen en druk goed vast.
Besmeer de appels met het eidooier en strooi er wat suiker overheen.
Zet de appels op een bakblik met bakpapier.
20-25 minuten afbakken in de oven op 200 graden.
Iets laten afkoelen. Smullen maar!
Wil je deze appelbollen als nagerecht serveren? Leg er dan een bolletje vanille-ijs bij met eventueel nog een toef slagroom.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je idee! Simpel en heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen