vrijdag 27 februari 2015

Aardbeien kwarktaart

Valt er iets te vieren of wil je wat lekkers bij de koffie? Deze royale aardbeien-kwarktaart is een echte aanrader. Omdat deze taart geschikt is voor een taartvorm met een doorsnede van 26 cm. snij je er met gemak 10-12 punten uit.Wat deze taart tot DE kwarktaart maakt kun je beoordelen als je 'em geproefd hebt. Hier kan geen kant en klaar pak tegenop!
De bodem wordt gebakken in de oven op 190 graden C met de volgende ingrediƫnten
150 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram gesmolten boter
2 eieren

Klop met de mixer bakmeel, suiker, vanillesuiker en eieren door elkaar.
Smelt de boter en klop de boter door het beslag. Vet een springvorm van 26 cm. in met wat boter. (Ik leg op de bodem altijd bakpapier om aanbakken te voorkomen.) Giet het beslag in de vorm. 
Zet de vorm 25 minuten in de oven en laat de bodem vervolgens in de vorm helemaal afkoelen.

De aardbeien kwarkvulling:
Voor de vulling heb je nodig
500 gram verse aardbeien of twee doosjes diepvries aardbeien Ć  225 gram
500 gram magere kwark
200 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
250 ml. slagroom
8 blaadjes gelatine
1 citroen (of drie eetlepels citroensap uit verpakking, zie foto, verdund met wat water tot ongeveer 50 ml. )

Week de blaadjes gelatine in koud water.
Snij de (verse) aardbeien in stukjes en meng ze met de suiker en vanillesuiker. Mix dit door elkaar
Klop de slagroom stijf.
Pers de citroen uit. Breng het sap in een steelpan aan de kook. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze van het vuur af door het het sap tot ze zijn opgelost.
Roer dit goed door de kwark. Roer de gesuikerde aardbeien erdoor.
Voeg tenslotte de stijf geklopte slagroom toe.
Roer alles goed door elkaar en giet het kwarkmengsel over de afgekoelde taartbodem. Laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

1 opmerking:

  1. Deze maak ik ook.van de site van koken met karin.Echt lekker he!

    BeantwoordenVerwijderen