Er zijn nog meer mogelijkheden om oud brood om te toveren tot een heerlijk gerecht.
Wellicht ken je het recept van de al-oude wentelteefjes. Vandaag dat recept waarbij appels een niet onbelangrijke hoofdrol spelen.....
In het artikel van 30 januari vroeg ik mij af wanneer brood nu eigenlijk "oud" brood is. Via mijn neef kreeg ik dit antwoord:
Officieel is brood na 12 uur 'oudbakken'. Het kan dan nog wel zacht zijn, maar mag niet meer vers genoemd worden. Zo heb ik t geleerd op school!!
Hier liggen regelmatig sneetjes brood die niet zacht meer zijn en ook de korsten van het brood blijven hier onaangeroerd liggen.
In mijn kinderjaren werden hier al wentelteefjes van gemaakt en dit recept gebruik ik nu nog bijna wekelijks. Voor wie het recept niet kent volgt hier de beschrijving. Voor wie het recept al wel kent volgt aan het einde nog een leuk extraatje.
Het recept is voor 6 sneetjes brood.
Je hebt nodig:
1 ei
20 gram suiker
1/2 theelepel kaneel
+ 2,5 dl. melk
6 sneetjes brood
boter
poedersuiker om te bestrooien
2 appels
Klop de eieren met de suiker romig. Voeg kaneel en melk toe en week hierin de sneetjes brood.
Verhit de boter in een koekenpan tot de boter lichtbruin ziet en bak hierin de wentelteefjes snel aan beide kanten bruin en krokant.
Als extraatje op het gebakken wentelteefje komen stukjes gebakken appel.
Hak de geschilde appelstukjes fijn.
Van oud brood is hier geen sprake meer.....we zitten luxe te lunchen!
Ze zitten in de pan hier! De appel erbij kende ik niet maar dat is wel erg lekker! Bedankt.
BeantwoordenVerwijderengemaakt en erg lekker!! ik spreek ook namens mijn zonen. Van Job mag ik het 1x per dag maken...:)
BeantwoordenVerwijderennog wel een vraagje: 1 ei gebruiken? of 2? je schrijft 1 ei, maar daarna over eieren..
Groetjes Clara
Goed gelezen zeg! Het is één ei. Dan wordt het: klop het ei met de suiker romig.
Verwijderen