dinsdag 24 maart 2015

Er op uit - Naar de Zandsculpturen


Ook dit jaar (17 april t/m 31 oktober)  is er in Garderen weer het Zandsculpturen Festijn
Vorig jaar bezocht ik met een vriendin dit festijn dat toen als thema had: De Gouden Eeuw.

Verbazingwekkend hoe de sculpturen eruit zien als je bedenkt dat deze sculptuur is gemaakt aan de hand van dit schilderij:

Het zandsculpturen Festival wordt gehouden op het terrein van de Beeldentuin in Garderen. Omdat het best druk is besluiten we om eerst de winkeltjes in het showdorp, binnen, te gaan bekijken. 
Geweldig! Wat prachtig gedaan. Het lijkt wel of we een andere tijd binnen stappen. Een “dorpsplein” met allemaal oude geveltjes, met achter elke gevel weer een ander winkeltje. We kijken rond en verbazen ons over het aanbod en de zorg waarmee elk winkeltje is ingericht. Alles is op elkaar afgestemd en het aanbod is zeker niet dertien in een dozijn. Als je hier geen cadeau kunt vinden kun je het nergens vinden! Er zijn babycadeaus, kaarten, meubels, woonaccessoires, kaarsen, wol met breipatronen, sieraden, tassen.We kijken onze ogen uit en bemerken dat we ons moeten gaan haasten naar de Zandsculpturen.
Het bezoeken van de winkeltjes is gratis.

V
oor de Zandsculpturen wordt een entreeprijs gevraagd van € 9,50 aan de kassa (€ 7,50 online bestellen, vanaf 13 jaar)
Kinderen van 6-12 jaar betalen aan de kassa € 4,50 (online bestellen € 3,50).
Kinderen t/m 5 jaar GRATIS!
Via de site Uitmetkorting kun je een waardebon van € 1,00 printen die je kunt inleveren als je aan de kassa wilt betalen.

De eerste zandsculpturen staan binnen en ook hier verbazen wij ons over de compleetheid. Prachtige schilderingen op de wand doen de zandsculpturen bijna “leven”, muziek van zee en meeuwen erbij maken het geheel nog echter. En ook hier weer de vele accessoires die het geheel helemaal af maken!


Waren we in de winkeltjes al een andere tijd binnen gestapt we stappen hier gewoon verder de tijd in.
De route langs de zandsculpturen voert nu naar buiten. Meteen valt mijn oog op een zandsculptuur van een huisvrouw. 


De daarbij behorende tekst (ook weer zo helemaal af door de gouden lijst er omheen) spreekt mij wel aan:We maken foto’s en blijven ons verbazen hoe kunstig de zandsculpturen gemaakt zijn.We besluiten om alles nog even rustig te laten bezinken voordat de drukte van thuis weer op ons valt. We doen ons te goed aan een heerlijke sorbet met aardbeien en slagroom.

Is er dan niks negatiefs te melden? Nou nee, uh ja, nou vooruit, we misten de nootjes op ons sorbet die er volgens de ijskaart wel op hadden moeten zitten. 
Peanuts vergelijken bij al het moois dat we wél hebben gekregen!

Als we thuiskomen staan we weer met beide benen op de grond. Er moet eten worden gekookt! In gedachten mijmer ik nog lang na over alle indrukken van de middag en aan tafel hoor je van mij alleen maar enthousiaste verhalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten