vrijdag 3 april 2015

Bladerdeeggebakjes

Hieronder volgt een recept voor bladerdeeggebakjes. Deze gebakjes kun je bijna niet laten staan als ze eenmaal klaar zijn. 't Zou jammer zijn als de koffie nog moet doorlopen en de gebakjes al op zijn. Daarom deze tip: de bladerdeeggebakjes zijn het aller-aller lekkerste als ze net voor het serveren gevuld worden met banketbakkersroom en aardbeien.

P.S. Dit recept is ook heel geschikt om met kinderen te maken.

Recept voor 4 personen
Wat heb je nodig:
4 plakjes bladerdeeg
1/2 zakje banketbakkersroom
100 ml water
suiker
aluminiumfolie
bakpapier
doosje (diepvries) aardbeien

Verwarm de oven voor op 200°C. 
Leg op de bakplaat een stuk bakpapier.
Maak 4 proppen van aluminiumfolie en leg deze op de bakplaat.
Vouw om de proppen aluminiumfolie een bladerdeegplakje, zodat er een bakje ontstaat.
Maak het bladerdeeg een klein beetje nat en strooi er suiker overheen.
Bak de bladerdeegbakjes 20 minuten in de oven en laat de bakjes buiten de oven afkoelen.
Als het bladerdeeg is afgekoeld voorzichtig de proppen aluminiumfolie verwijderen.
Bereid het halve zakje banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.
(Omdat het bijna jammer is om een half zakje weer weg te leggen kun je er ook voor kiezen het hele zakje te bereiden en de bakjes wat royaler te vullen met de banketbakkersroom.)
Snij tenslotte de aardbeien in plakjes
en verdeel ze over de banketbakkersroom.
Hopelijk pruttelt het koffiezetapparaat al want hoe kun je dit laten staan?
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten